Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka

Aktivni odmor 0 comments

Nacionalni park Krka je prirodni spomenik najviše kategorije. Fenomen sedrenih barijera stvara ljepotu slapova, ljepote prizora i zvuka vode u kršu koja privlači ljude iz cijeloga svijeta. Ovdje je životinjski svijet bogat – čak je deset endemskih vrsta riba, a zbog raznolikosti i brojnosti ptica, 225 vrsta, Krka je ornitološko područje iznimne vrijednosti. Uz vodu buja biljni svijet, među kojim i cvijet irisa ili perunike, koji je proglašen hrvatskim nacionalnim cvijetom.

UDALJENOST OD HOSTELA SVETI ROK: 60 MINUTA AUTOMOBILOM 

Park obuhvaća područje uz rijeku Krku, koja teče kroz dubok i živopisan kanjon dug 75 km, tvoreći bučne slapove: Bilušića buk, Miljacku, Brljan, Rošnjak, Manojlovački slap, Roški slap i znameniti Skradinski buk, koji je najveća sedrena barijera u Europi.

Slapovi Krke predstavljaju prirodni krški fenomen, koji se preporučuje posjetiti u proljeće i ljeti jer je tada u punom sjaju, a možete se i osvježiti u čistoj vodi.

Nacionalni park Krka1

Prostor za posjetitelje Parka osmišljen je za bliski i siguran kontakt s prirodom. Edukativne staze, vidikovci i jedna od najljepših poučno-pješačkih staza u Hrvatskoj Stinice – Roški slap – Oziđana pećina duga osam i pol kilometara omogućuju puninu doživljaja prostora Parka. Cijela je staza put iznimne bioraznolikosti. Ponajviše je u flori mediteranskih vrsta, a u fauni četrnaest riba endemski su primjerci jadranskog područja u slatkoj vodi Krke.

Na području Krke nalaze se mnogi kulturnopovijesni spomenici, arheološki lokaliteti i spomenici sakralne baštine, pa sve do zanimljivog etno sela koja čuva uspomenu stare zanate i način života.

VISOVAC

Otok Visovac spada u najvažnije prirodne i kulturne vrijednosti Republike Hrvatske. Na njemu se od 1445. godine nalazi franjevački samostan Majke od Milosti i crkva Gospe Visovačke koji s prekrasnim krajolikom Visovačkog jezera čine jedinstvenu ambijentalnu cjelinu.

Otok Visovac

Visovac je smješten usred proširenja Krke, gdje je zelena voda rastvorila kršku visoravan iznjedrivši harmoničan spoj prirodne i povijesne baštine. Neodoljiva, šarmantna hrid u obilju prirode, koju su redovnici stoljećima marljivim radom pretvorili u otok pun stabala, cvijeća, voća i povrća, neodoljivo privlači turiste.

INFO: 

W: www.np-krka.hr

T: 00385 (0)22 201 777

E: info@npk.hr